HomePersonaliaOsteopathieIndicatiesBehandelingTarievenContact & AfspraakBereikbaarheidVergoeding

Indicaties
De osteopaat kan klachten door het hele lichaam behandelen. Om een lijst te maken van alle mogelijke indicaties zou te ver voeren. Hieronder volgt een lijst van veel voorkomende klachten die door de osteopaat worden behandeld. Mocht uw klacht hier niet bijstaan en wilt u weten of deze toch door een osteopaat kan worden behandeld, neemt u gerust even contact met ons op.

Indicaties voor volwassenen o.a.:
Rug- & nekklachten (acuut & chronisch)
Gewrichtsklachten
Klachten van maag, darmen, spijsvertering, reflux
Hoofdpijn, migraine
Whiplash
Menstruatieklachten
Sportblessures
Concentratieproblemen
Bekkenklachten, ook gerelateerd aan de zwangerschap
Chronische vermoeidheid
Pijn na operaties
Terugkerende (bij-) holteontstekingen en oorontstekingen

Indicaties voor baby’s en kinderen o.a.:
Asymmetrie van schedel en lichaam
Reflux
Huilbaby’s en onrustige kinderen
Buikklachten, bijv. krampjes en obstipatie
Oorontstekingen (ook terugkerend)
Slaapmoeilijkheden

Sporters
Ook voor sporters is osteopathie een uitstekende behandelmethode om zowel preventief als bestaande (terugkerende) blessures te behandelen. Bij terugkerende blessures is er vaak sprake van een aantal factoren die ervoor zorgen dat het lichaam niet volledig herstelt en dus niet optimaal belastbaar wordt. Omdat de osteopaat let op de samenhang tussen de verschillende systemen (bewegingsapparaat, orgaansysteem en cranio-sacrale systeem) & structuren, wordt er op een bredere manier naar de blessure gekeken. Door de beweeglijkheid van structuren die direct of indirect met elkaar in verband staan te onderzoeken en waar nodig te behandelen, wordt ook vaak de eigenlijke oorzaak die volledig herstel tegenhoudt aangepakt. Osteopathische behandeling is zinvol voor sporters van elk niveau, van topsporters tot en met recreanten.

Preventie
Bij preventieve behandeling wordt gebruik gemaakt van dezelfde principes als eerder op deze site vermeld. Alleen wordt nu ingegrepen voordat het verlies van beweeglijkheid zo groot wordt dat er fysieke klachten ontstaan. Op deze manier laat men allerlei structuren in het lichaam zo optimaal mogelijk bewegen waardoor de doorbloeding en daarmee ook de functie zo optimaal mogelijk wordt en dus klachten verdwijnen c.q. worden voorkomen.

Voorkomen is immers beter dan genezen.

Akerstraat 183 6466 HG Kerkrade Nieuwstraat 44 6431 KV Hoensbroek tel. 06 54212109 info@osteopathiehorck.nl

"Het lichaam functioneert als een geheel."
Door samenhangen tussen verschillende structuren door het lichaam te zien, zoeken we naar de eigenlijke oorzaak en niet de gevolgen.