HomePersonaliaOsteopathieIndicatiesBehandelingTarievenContact & AfspraakBereikbaarheidVergoeding

Behandeling
Bij het eerste consult vindt er een uitgebreid intakegesprek plaats en daarna een lichamelijk onderzoek. Het gesprek heeft als doel een zo duidelijk mogelijk beeld te krijgen over de huidige klacht (-en) en het ontstaan daarvan. Maar ook over doorgemaakte ziektes , operaties en de algemene gezondheidstoestand worden vragen gesteld.

Met de informatie uit het gesprek in gedachten wordt begonnen aan het onderzoek. Daarbij gaat de osteopaat op zoek naar bewegingsverlies van structuren die (direct of indirect) in verband kunnen worden gebracht met de klacht van de patiënt.

Na het gesprek en het onderzoek wordt met u de conclusie hiervan besproken. Als er inderdaad zaken zijn gevonden die door de osteopaat kunnen worden behandeld die in verband staan met de klacht, dan kan een vervolgafspraak worden gemaakt.
Als de osteopaat tijdens het intakegesprek en / of onderzoek de indruk krijgt dat er bepaalde afwijkingen of ziektebeelden zijn waardoor er niet veilig osteopathisch kan worden behandeld, zal de patiënt altijd naar de huisarts of behandelend specialist worden terugverwezen.

Akerstraat 183 6466 HG Kerkrade Nieuwstraat 44 6431 KV Hoensbroek tel. 06 54212109 info@osteopathiehorck.nl

"Behandel de oorzaak,
niet het gevolg."